BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 30 June 2011

I'm not perfect like someone else~

I'm not handsome~
I'm not rich~
I'm not really gud in english subject~
I'm not have sporting family~
I'm not kind person because i was falling in the darkside
and doing sumthing bad with someone~

but now i was changed~
I do not keep praying to my god ALLAH...
but i'm still trying to changed my attitude~
I'm not have voice like artist~ 
I'm always bring bad luck~ I'm not romantic~   



the conclusion I'm not perfect
But I still want someone perfect...
maybe this is not able to happaned~
But i'm still trying and trying..
i will mention your name in every my prayer...
insyallah..Amin~
p/s : terima kasih sebab sudi kawan aku
even aku tak perfect~:)




just what i feel~

sori for my bad english~
but i'm trying too >.<

I'm not alone and lonely if you can text and give your smile~
If  I can't get your love but give me a chance to love your you~
I don't really care what i waiting for
i will not get~i know that the nature of the world not all of the things we want to we can get right~

|First love is about giving|
|second love is about receiving|



I will wait as long as i can

biarkan waktu terus laa berputar~
mencintai kamu penuh rasa sabar~
meski sakit hati ini kau tinggalkan~
ku ikhlas tuk bertahan~^_^"

Tuesday, 28 June 2011

kenapa epp~

  sebelum tue aku nak mintak maaf epp sbb block kau~
 aku bukan x mau kawan ngn ang jauh lagi nak benci ang~
tpi aku buat neh untuk kebaikan korang jgak..dan aku~
lepas neh korang jgan gadoh2 daa~
sbb aku yg mesra alam sngt kat dlam facebook tue epp~
aku tak marah pon cuma nak bgi lebey ruang ~
kat adan untuk lebey byk komen dgn ang~

 hope ang x amek hati dengn tindakan drastik aku neh epp...
jgn risau klu nak contact aku phone still on...
klu ada kredit dan bateri insyallah aku akan balas....
apa2 text jaa epp...
aku x kan berubah selagi xdaa yg ingin mengubah...
oke seeyahh :D

Sunday, 26 June 2011

hope dia berjaya dapat ieka nerd tue~








aku tumbang gembira kalu bro Amin akmal dapat kapel dengan nur syafiqah...
hehe....semua bermula bila eika nerd neh bnyk comment gambar aku...then bro amin neh tros add aku....ingt kn mula2 nak gado pasai tue awek dy...rupa2 nya nak nasihat..hihihi...last2 dy yg nasihat aku...tengs bro..baru kenal kau dlam 1 jam daa mcm kenal 1 minggu make me cheer up...kau pon guk luck~



p/s: hope korang dapat jadi suami isteri yang sah eppp..
      nnti kalu nak buat kenduri kawen jgan lupa jempot akuu epp
     susah nak cari laki mcm ang neh Amin gud luck~

"rezeki tak boley tolak larh 2"

hari ini aku daa dpat rasa nasi setelah 2 minggu xdpat rasa...
nway still sedap walaupon 2 minggu x rasa...huhu
macam mna larh aku boley p rasa neh~seblom mak hang masak hang x makan pon...ahahk
tue mak aku masak~neh mak owg lain masak tue larh aku makan....
ada persoklan yang keluar?
-kat kedai makan x makan pon nasi

-kat rumah kendri x makan pon nasi
-kat pizza x makan pon nasi

mana boley bagi taw hang spa yang masak nasi neh...nnti kantoi~
btw memang sedap pon nasi lemak tue...hihi tengs again and again!
daan aku suka lawak2 yang datang bersma nasi lemak tue....hhiii =P
aku dapat 2 nasi lemak...aku ingt nak bagi kat mak aku satu...
tp bila daa makan satu...rasa x cukop pulak...hentam yang aku nak bg kat mak aku tue...
hehe..
p/s:makan nasik lemak seblom aku pergi poli untuk kali terakhir~
yang terbuka baek punyeee tue nasi lemak sotong
yang tertutop baek punya tue ikan bilis...
aku cakap nak 1 jaa...dy bagi dua2...hehe rezeki kot^^"

"rezeki tak boley tolak larh 1"

title mcm owg gila jaa~aku diet tp rezeki punya pasai hentam saje larh^_^"

bagi aku hari-hari terakhir sebelom pergi sambung blajar neh memang menyoronakkan....
walaupon aku x pergi lagi...tp aku taw bila aku pergi nnti ....mesty aku akan berubah dan maybe daa tak sama mcam aku yang skang...
perubahan mesty dilakukan untuk memajukan diri...itu larh yang berlaku~
hari ini kawan aku yasir balek dari matrik dan membelanja kami makan KFC....actuly nak g pizza tp buka lambat pulak adess -.-....yasir pulak urgent nak balek terpaksa laaa pekena  KFC...but kmi still enjoy....nway tengs blanja bro~

sedap nya dia~
hope nnti ang berjaya ke RUSSIA suatu hari nnti
dan berjaya dalam bidang AIRCRFT yee^_^


hari jugak larh member aku yang bnyak software neh last nak jumpa as  i know rizal.....esok daaa nak berangkat ke IKM LUMUT....sori larh aku nyusahkan ang buat akhir2 neh dengan dok soh ang burn dvd sofware tue bagai~...aku bersyukur sebab ang sempat lagi nak lepak dengan kami hari ini...siap kita karok ramai2 lagi mcm kita yang dulu-dulu...enjoy beb dapat kenal ang....hope bila ang daaa kat sana nnti tidak ada perubahan besar yang berlaku...nnti raya kita jumpa lagi oke^_^" neh pon rezeki gak dapat luangkan masa bersma member baek aku~..


RIzal yang berbaju biru:enjoy meyh kita g karok kali neh
berbeza aku tgok ang dengan mula2 ang yg aku kenal dulu
hope ang berjaya dlam IKM nnti...

depan karok pon jadi larh~
last punya pasai....aku tgok ang rizal td cm nak nangis jaa
aku tgok perangai ang td len...ang tekanan~
tp lepas abes karok muka sebek nak nangis jaa
jumpa lagi nnti my bro~






Friday, 24 June 2011

kenapa? why? 왜? 理由を? = Ag

oke2...semmua perkataan yg ada pada tajuk adalah kenapa dalam bhsa melayu nya...dan seterusnya english....korea dan jepun dalam satu maksud sahaja iaitu kenapa?...

kenapa aku timbulkan isu neh....
isu apa? kenapa larh member aku tnya nama aku dibalakang aku perkataan "AG"
hampir suma yg kawan tnya perkara neh...aish susah untuk menjawab nya~


Semuanya bermula pada tahun 2008~.~
awal tahun actuly....
pada tahun yang tak berapa nak maju tue...aku dok layan friendster jew lgi untuk cari kawan/awek..ahakZzz...myspace pon x reti buat lagi meyh....
entah mcm mna satu hari tue aku nmpak budak frenster rasa mcm nk kawan jaa...then aku tinggalkan larh number aku kt inbox dia...nama dia NURHUDA BINTI ZULKIFLI....stay at mna???mna leh bgtw...nnti korang g interview dy pulak..uhuh
 then tiba2 mlm tue aku dapat larh mesej dari orang tidak ku kenali bernama huda...
then kitaowng sembang2 kawan untuk 2 bulan lebey then kitaorang kawan lebey rapat...tp x larh smpy kapel...uhuh..

3bulan kitaowg kawan....then boley laaa anggap kapel jarak jauh or yg x rasmi|| tak mcm korang skang neh...buat date sna sni baru leh anggap tue kapel kn2...
tp tue pon x lama....kitaorang bnyk lost contact...sbb dy neh bnyk kali tukar number....aku ada 5 number dy....maybe dy neh playgirl kot aku rasa...tp anyway dy caring sngt aku epy kawan ngn dia...
apa kaitan nya dengan AG neh...mcm xda kaitan jaaa...

Actuly AG nama gitaris bekas gitaris band COCO dan skang stay dengan  band HUJAN....
huda neh minat gila dengan Ag neh....so pada msa yg aku x reti nk buat myspace....so aku suruh larh dia buat untuk aku satu(masa tahun 2008 neh aku memang noob/bodoh/bangang/buta pasai it or dunia teknologi sistem komputer......but now i stand with all the knowledge bout IT..(tp still noob lagi)....tapi boley laaa klu setakat nk bunuh komputer hujung jari jaa...=D

SO bila daaa siap suma...dia tnya aku nk letak nama apa?aku jawab ikot suka yunk laa nk letak nama apa....
then dia letak nya nama Shafiq Ag....kt aku punya pro5 myspace tue...then sebab tue larh aku still guna nama tue smpy skang...
 tue jaaa....kenapa aku daa x kawan ngn dy???
bukan aku yang xnak kawan dengan dy...tp pakwe dy yg x bagi kawan...huh??daaa ada pakwe rupanya...
masa aku kapel dengan dia ak sempat tukar 1 benda ja...dy bagi novel perlabuhan kasih dan aku bagi 1 teddy besar punya...tue jaaa...then lepas pakwe dy kol aritu teros dy tukar number...lpas tue daaa x putos contanc smpy skang...huhu...

makan dalam gak aku dengan perempuan untuk dua-tiga bulan...then oke balik...tp lepas bnda2 tue suma...aku jadik jaat sekejap...men2 perasaan perempuan...hhaaha..padan muka^^"....
then aku baek balek...sbab aku pikir perempuan baek untuk laki yang baek...dan laki jahat untuk perempuan yg jahat....
 ALLAH itu adil dia tahu segala2 nya yg terbek untuk diri kita....


p/s: sebab neh larh kenapa korang tnya 'AG' tue stand for what...aku hnya boley jawab vokalist band hujan not more then thats...panjang laaa nk xplain bnyk2...




neh larh huda....sepanjang aku kawan dengan dy...aku rasa dy gel yg baek...
xtwu larh...maybe dy ada sebab yg tersendiri..
anyway tengs sbb sudi kawan dengan aku...




neh larh band hujan...bagi yang x pernah tgok tue...AG yg seblah kanan sekali...tak2 bukkan yg pkai spec puteh tue laa...
tue kiri doh...yang pakai wrist band bnyak2 tue...

Wednesday, 22 June 2011

hotak aku dihack~.~ malang tidak berbau~

fes of all.....alhamdulilah surat tawaran politeknik aku daa sampy...
terima kasih kat abg.posmen tue sebab tak xcdent kan surat aku..hoho...

aku tertanya-tanya macam mna si ikaa tue twu aku ada belog..
dy hack hotak aku paa..huhu...kantoi suda =P
tp tue bukan larh topik!
ada 2 benda yang malang tidak berbau dengan aku hari nie~
Fes SUPrise...selepas aku keluar dari cc(cyerber cafe larh noob) aku pergi larh ke moto kapcai aku...
dari angle neh aku boleh nampak ada 2 orang india yang bermain dengan seekor anjing yang kecil daan agak comel....anjing tue aku tengok dok manja2 jaa dengan tuan dia(maybe india tue tuan dia)
xpew larh...aku start moto then jalan larh....berhenti kat simpang nak tgok kiri kanan...
then tyme tue aku sempat terpandang cermin sisi....ternampak larh anjing yang kechik comey neh...lari baik punyeee....mai kat aku....aku apa lagi full throttle -____________lol_________-
naseb baek laa kat depan aku tue xdaa keta...lega siot!
 p/s: aku memang x suka anjing -_________lol____________-



sekon Suprise....
sebelom tue aku bersyukur ke hadrat illahi kerana memberi kesempatan untuk hidup lagi. amin....
suprise neh berlaku tyme aku dok bawa moto...aku bawak bukan laju pon..
santai2 jaa.....tp tue larh benda kalau nak berlaku satu saat pon boley mengubah segalanya kan2...
aku bawak moto sambil fikiran aku melayang kat mana2 entah...tersengih sorang2...memikir sesorang...huh!
then tiba2 aku nmpak ada satu tiang tue kat depan mata mcm jauh lagi....dengan kelajuan moto aku yang bawa santai2 neh...sekali lagi kelip mata hanya 1 meter jaa lebey kurang cm tue dari moto aku..
-fikiran aku melayang-
"apa yang patot aku buat...terjun dari moto kaah"
"aku nk laggar tiang tue then aku cedera or mati"
aku x sempat nk brek pon....then dush@#$@%@^
aku langgar larh tiang tue....
syukur aku xdaa cedera..just sengal2 tulang..huuh...
moto?sihat lagi....cedera sikit kt brek...huhu
then lepas tue aku gelak sorang2....haha..
lawak laa pulak...mcm mna larh fikiran aku boley melayang smpy bnda yg dekat boleh nmpak jaoh...
maybe benda yg indah itu boley menutup segala pancaindera aku~


p/s: nasihat kepada penunggang2 dan menunggang hati ketika dijalan raya dan ingat larh owg yg tersyg...
      tapi awas jgn ingt owg yg tersyg lebih2..nnti jd mcm aku~
  tats all for today...chill yoo~>.<~

Tuesday, 21 June 2011

~menunggu oh menunggu~

menunggu adalah sesuatu penyiksaan...Am I right!
bnyak sudah benda-benda yang orang boleh relate kan dengan perkataan menunggu neh!
-lagu-
-novel-
-cinta-
-surat tawaran "politeknik"-


lagu dan novel aku tak mau cita
cinta? pon aku tak mau kongsi^^"

hah yang neh aku nak cita!
-surat tawaran politeknik-
asal dengan surat neh...
huhu...daa hampir tingga minggu aku menunggu oh menunggu
tak sampy2 lagi...bukan nya tak sabar...tp tue larh maybe dengan cara neh jaa aku boleh
berubah menjadi orang lain..maybe*
aku tengok kt facebook PTSS(politeknik tunku syed sirajuddin) yang mana stay kt johor pon dah dapat surat!
apa cher? aku yang stay dalam kedah pon tak dapat lagi..
dalam otak aku:"pos men tue xcdent kot"
                        "pos men tue xjumpa cari rumah aku","tp rumah aku x larh pendalaman sngt huhu"
                       
apa yang aku boleh buat: menunggu oh menunggu je larh>.<
btw:  hidup aku daa mmang besa/lut/immune/antivirus dengan perkataan menunggu neh...
so: xda hal sngt laa

p/s: nanti korang jgn lupa datang melawat aku^^"(macam orang saket pulak >.<)


macam mna larh kehidupan aku kt sini salama 3 tahun
perubahan apa larh yang bakal berlaku dlam hidup aku
takdir yang menentu kan~




poli neh usia baru dalam 6-7 tahun ...x larh tua lagi..bnyak lagi benda2 baru kt sini

Saturday, 18 June 2011

kenangan yang mungkin tidak akan aku lupakan~kecuali aku kena Alzheimer..=P

penang oh Penang!
hari ini aku pegi penang sebab ada kenduri kahwin adek-beradik aku!
tp ini bukan larh pointnya~
hihi~aku tak twu nk ckap mcm mna...maybe aku gila kot..hahakZ...
masa balek dri penang petang td fmily  aku balek guna feri....
so bila gna feri dekat larh dengan stesen bas butterworh tue...
 ttba fikiran aku tros melayang teringat suatu pertnyaan yg pernah aku dengari seblom neh!
"jum kita nek feri"?
awat ang nk g mna! Qb? lepak pulau? tue larh yg aku tnya!...
dan yg aku x pham?...

semenjak
duamenjak
tigamenjak nie!
asyik bila aku keluar jaa...mesty terserempak dengn bas BUMIWIRA yg pergi ke butterworth..hihi..
tp aku sikit pon x rsa sedey!aku rsa gembira jaa ..tp klu bnyk2 kali jumpa mcm perli aku jaa..huhu~~sbb tue larh kali pertma aku naek bas tue  ngn sesowg yg aku suka..hiih..
x kira larh dy dngn spa yg penting dy bhagia kn!..cinta tidak boleh dipaksa...
ak mendoakan kebahagian dy smgo dpat lelaki yg lebih baek dri pda aku...


sambung balek peristiwa aku yg kt tmpt feri dngn fmily aku....kmi balek larh ikot jlan lama yg nk pergi ke pasifik tue...then skli lagi kpala hotak aku melayang bila tgok bas rapid penang yg kmi naek untuk pergi kt jeti masa fes tyme tue...haha...hati aku sengih jaa..bla teringat balek berhimpit dlm2 bas tue...dgn safuan terkena pintu automatik bus tue..pergh saket kot badan dy..hihi...dengn asyraf tiba2 menghilang...kt sni aku dpat tgok bertapa cuak nya muka atip..haha...kelakar~...


then aku dngn famly aku lalu laaa dihadapan megamall pasific...kt sni aku teringt aku g mkan dngn dy...ihih..berdua jaa kot^^..men boling berdua..x sangka akn dpat peluang cm tue...wlpon skjap jaa..tp ak bersyukur laaa dpat luang kn masa dngn dy...
 masa balek dari pasific tue..dy sedey jaaa...walaupon aku cba ceriakan kn dy..tp aku x mampo nk kmblikn kan mod dy tue...nk wat cm naa....ak hnya dpat menatap muka dy yg mcm budak2 dok nangis tue je laa..haha..tp tue larh...aku still simpan tiket bas BUMIWIRA yg aku bli masa kt sna..sbb tue salah prove yg aku ada untuk tidak menghilangkn ingatan aku tentang dy..wlpon klu aku kena  Alzheimer atles ada gk sesuatu yg boley dpt pulih kn aku....hihi =P..kt sni jaa yg aku mampu luahakan apa yg aku rasa....klu aku cita kt kucing aku pon blom tentu dy mau dngar...slap2 dy nk tuju lagu lg kt aku..^^"...
nway aku gembira sbb ada gk detik2 aku bersma dy wlpon kejap sngt...jd laa dr xdaa kn2....hope dy akan kekal bersma adan!..adan pon sma kena jgak gk persaan dy...dy syang ang sngt2 laaa adan oi!hihi...mcm aku pulak yg nk bercinta..ahha... k larh!...

p/s : klu aku daaa boley tuleh mcm neh!mean aku daa oke lolL..tc.papai~ayat yg slalu aku gna~.


kt sini larh bermula nya suatu kekalahan tekken..huhu





aku xtw neh bas apa..balas je larh~

benda alah yg ramai orang neh larh kmi  naik p jeti...p/s : aku gk kena tnya driver bas tue..huhu
benda nie larh yg aku still simpan lg...bukan untuk nk buat sedey aku..tp neh memory dan pengalaman kn^^"

Thursday, 16 June 2011

kenapa tido lambat???

yeah!!^^"
se menjak
dua menjak
tiga menjak...
ak suka tidur lambat!huhu..bangun pagi???uhuh..subuh ditengahari lOL jawab nya...
aku buat tido lambat neh?
*mesej awek kol awek!tak kot hati maseh saket^^"
aku actuly daaa mula tertarik dengan satu page kt facebook neh!hhi..
short form page tue "WAHFM"...long form nyaa We Are Hacker From Malaysia!!!
ak banyak habis kn masa smpy 2,3,4 pagi...banyak diorang punya discussion kt page tue....berguna kot klu baru  nk berjinak-jinak jadi hacker neh....huhu...
tp apa2 pon korang kena ingat bukan semua hacker jahat...
-knowledge is everything-

mungkin bg sesetgh pihak macam "mak" aku kta x berbaloi tido lambat dok menghadap netbok tue jaa smpy ke pg....aku tetap dgn pendirian aku untuk mempelajari benda baru walaupon sekecil-kecil shutdown computer tp guna CMD laa =P..peace no war!


admin page neh hacker baik laaa tp agak nakal gitu^_^"



neh laaa benda2 yg patot sesorang hacker tue boley buat!

Tuesday, 14 June 2011

aku tidak paham kenapa dengan RM2.00?

ada larh sorang budak fb neh...aku sembang2 dengan dy...sembang punya sembang smpy larh satu part ak termintak nombor fon dy^^..xpew laaa ak ingt dy xnk bg...then dy bg...ak x terkejut pon sbb ayat ak manis..haha...yg ak tidak paham =/

*tiba2 datang 1 mesej?01*-********* telah meminta kredit sbyk Rm2.00
tapi ak x kesah larh....so aku reply larh yes!(mna tw dy nk msj aku kaa lepas tue)
*tiba2 dpt msj tima sih ea..tue jaaa...
*then ak biarkan jela dy men2 dngn rm2 ringgit ak tue...
*ak xpham kesa pon..jz fikiran melayang..adew gk budak yg mcm tue...
*dunia neh mcm2..tue jaa ak boley ckap!
p/s : tp klu ak jmpak budak tue kt mna2...ak mnx balek duet 2 ringgit ak toh!
tp dlam bentuk prepaid lol^_^

kenapa aku buat blog?

fes maybe sbb daaa xdaa orang nk dengar story moley ak neh!
2.bila aku luahkt sini bagai~ bukan ada orang nk marah pon =P
3.tp ak daa pening cm naa laa nk setting blog neh..huhu
4.hidup neh mcm2.
5.jodoh?ak xtwu laaa...
aku harap sngt hidup neh mcm burung yg berterbangan....terbang melangit tanpa ada halangan^__^