BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 27 July 2011

miss my mom my pemily

suprise mak

itu lah perkataan yang aku nak ckap bila balek umh nnti
sudah hampir sebulan aku jumpa rumah aku...kawan2 aku...motor aku...bilik aku...semua benda yang aku tinggalkan dan ada kaitan dengan aku...aku rindu semua larh...
bila terpikir nak balek rumah neh...semua yang aku belajar dlam mcm angin jaaa masok pala otak...maybe sebab sonok sngt an...hope xdaa laaa aral yang melintang nnti...Ya Allah selamatkan lah Perjalanan aku..AMin

apew jew larh :)

TAK SANGKAKAN


________:D_C:____

hari ini aku ingat nak pergi practice dance di pusat sukan poli neh~
rupa2nya xdaa diatas sebab2 tertentu...
so aku pergi laaa lepak kat tasek sorang2...aku duduk laaa di kt kerusi batu yang ada meja batu tu...sorang2 laa dok tgok orang bersukan kt padang ada yang main futsal,ragbi,bastket ball,bola tampar bagai~

aku tetap disini sorang2...then tak lama lepas tue ada satu group gegel neh dalm 5orang gak laa...nak duduk kat tmpat aku duduk tue sbb semua kerusi kt tempat lain daa penoh..so aku apa lagi bagi je laa duduk...kita owng sembang tgok2 owang kedah jugak yang pelik semua dari LUNAS 1 geng...dasat !!!

lepas tue kita owang kawan...aku lebih baek dngan gegel neh walapon kitaowg bukan satu deparment kalau nak dibandingkan dengan budak kelas aku yang agk kerek...perangai dyowng neh gila2 mcm mmber lama aku jgak...but yg lama still the best:D....dalm geng dyowg aku sorang jaa yg sesat department...but dyowng still leh trima aku wat masa neh...hope in the future too...

;D

sori~komenasai~

lama sudah tak update blog kan

PTSS atau politeknik tuanku syed sirajuddin adalah tempat aku belajar selama 3 tahun tidak termasok untuk 'CM' atau carry module dalam kata lain mengulang semester kerana gagal...hope tak termasok dalam golongan neh laaaa....

hari pertama kaki aku menjejaki kawasan politeknik macam2 persoalan bermain di otak aku yang besaq neh~

seminggu lalui orentasi macam nak putus asa jaaa...memang macam sengal gila dengan rambot kena tacap mcm sial~(sori honestly)...but ada gak tempat aku mengadu even bukan family aku...kawan baek aku tengs epp :D


bila family aku tanya cmna hidup kat sini semuanya jawapan akan berada dalam keadaan positif
even suatu hari kaki aku kena paku masa dok epy2 nak kutip baju yang dibasuh tangan dengan penat lelah aku...haha...sebelom neh dok harap washermachine jaaa...bile daa jauh dari pemily neh baru laaa berdikari siket~

petang tue mak aku telepon..sembang2 laaa....dengan kaki berbalut tuala kecil jaa..huhu
daaa bengkak siket...sepatah pon aku tak sebut pasal kaki aku...aku daa tawu perangai mak aku tue...nnti klu aku sebut pakai tak dok senyap laa dy risaukan aku...tido pon nnti x cukop...better senyap kn...nnti bila daa baek baru cerita...alhamdullah sekarang kaki aku daa beransur pulih walaupon tidak mendapat rawatan yang septotnya....

apa yang aku ambil semasa kena paku tue?
SURAH YASSIN + UBAT DEMAN + UBAT SELESEMA + MINYAK GAMAT YANG MAK AKU BAGI
tue jaaa...remerber don't try this at home!


tats all for AG~

Friday, 8 July 2011

home sick kot|

yeah~
fes aku memang rindu sngt family...second aku memang rindu sngt kawan2 aku...
tp ini lah perubahan yg mesti dilakukan untuk menjadi sesorang yang dewasa dan mempunyai banyak tangggungjawab~
tapi aku takot untuk menghadapi perubahan itu kerana perubahan pasti melibatkan bnyak perkara dan susah untuk menyesuaikan diri~
tapi aku akn cuba untuk kuat....
yeaa...hope dapat cepat sesuaikan diri~
apa2 pon aku rindu semua...mmng betoi kata orang zaman persekolah adalah zaman paling menyeronokan dalam hidup....
baru aku paham...
mak..abah...jumpa raya neh eppp....
^__^

Friday, 1 July 2011

selagi hidup selagi bernyawa~apa-apa jew larh

hmm...tak nak sedey2 daa~
hari ini aku belajar mengenal manusia~
hubungan kengkawan lebey penting~
perubahan akan tetap berlaku walaupun bukan keinganan kita~
yang pasti perubahan itu akan bawa kita kehadapan~
aku pasti segala yang ditetapkan pasti ada suratannya~
itu larh kehidupan yang pasti...
perubahan demi perubahan mesti akan berlaku~
hope aku dapat belajar berubah dan menerima perubahan~



p/s:last post maybe before go to politeknik