BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 10 August 2011

DRAMA PETANG HARIKU :P

today i'm not going to update about myself!
sebab hari ini tak daa benda yang hepi pon..everyday sama jaa!
bangun pagi kelas~
petang kelas~
malam tido~
 agak boringkan kehidupan yang macam tue...tapi bagi aku boleh tahan laa..hidup kat sini!still boleh bernafas dan menghirup udara dalam keaadaan yang sihat pon aku daa bersyukur..

kan2!hihi.:)

then now aku nak buat sajak!
boley kaa..haha merapu je laa~



setiap tulisan dan perkataan di buku
itu adalah kehidupan,
setiap senyuman dan airmata yang dikeluarkan
itu adalah kehidupan,
setiap kebahagian dan penderitaan yang dialami
itu adalah kehidupan,
setiap perjalanan kita untuk melangkah ke hadapan
itu adalah kehidupan,
setiap melodi yang mengiringi hidup kita
itu adalah kehidupan
setiap memori yang kita cipta dan rekodkan
itu adalah kehidupan

masa yang berlalu meninggalkan kita dengan kegembiraan,kebahagian mahupun penderitaan 
itu juga separuh dari kehidupan kita.
jadi kita perlu kuat untuk teruskan perjalanan yang bernama kehidupan ini epp.

tengs sebab sudi baca coretan aku yang tak seberapa neh.aku tak suka sastera so aku memang tak ada bakat untuk hasilkan sesuatu bahasa yang bermakna!

Drama petang hari Ag!:D jumpak lagi!




Tuesday, 9 August 2011

Bulan Ramadhan memang Indah

Selamat berpuasa semua umat islam
hihi.sedar tak sedar hari ini kita daa 9 hari kita berpuasa dan beberapa hari lagi kita daa berada di pertengahan bulan ramadhan.sekejap jew kan masa ini berlalu kan.

hari ini aku lepak2 dalam bilik teringat balek kenangan aku dengan family aku masa bulan ramadhan tahun lepas punya.

kalau dulu aku selalu pergi tolong family aku berniaga kat bazaar ramadhan.walaupon letih tp tue benda yang aku teringin nak buat bila aku balek poli nnti!

kalau dulu.kita orang satu family akan keluar pergi shoping baju raya kat mana2.tapi tahun neh aku kena beli baju raya sorang2 laa nampaknya~hihi.

masa bulan ramadhan tahun lepas jugak laa aku xcdent!aku ingat lagi masa mak aku suruh aku g hantar lauk untuk buka posa kat umh tok aku.then masa kt round the board bandar baharu tue aku corner silap cm naa ntah!pomm...
abes tangan aku makan tar jalan laa!abes lauk2 terabur atas jalan
hihi.!tapi masa tue puasa aku still on.even mak aku soh pegi klinik cuci!pergh memang tidak laa...so aku cuci sendiri dengan dettol jew..>.<

dan bulan ramadhan tahun lepas jugak larh ramadhan terakhir aku di SMK sultan ahmad tajuddin!memang bnyk benda yang berubah bulan ramadhan tahun nie dengan tahun lepas.even relation sesama kawan2.!

sampy sini jaa dulu~
miss my family and also all my friend "pkop,noh,ezat,zul,adan,faris,idin,mat,muhsin,junus,rizal,wan,yasir,faiz,firdaus,apek,syamil,yus,on,fadhil,chip,basir,eida,ikaa,wani,atip,ras,pikah,kak ini,kak sha,nina,milah, dan etc. larh..bnyak lagi!setiap nama korang yang aku sebut pasti ada kenangan yang tersendiri bila berkwan degn aku an..even yang tak baik pon.mesty ada gak!sori kepada yang xdaa nama!aku daa agk pelupa...hihi :D

hope raya neh akan menjadi first reunion kita semua!

Saturday, 6 August 2011

harapan aku bersinar kembali :))

mungkin dalam entry sebelum ini aku menaip sesuatu yang sedey mengenai keretapi.yes memang aku sedey sebab tak dapat balek raya naik keretapi sebab tiket daa abes.

apa yang aku gembira pagi neh 9.35a.m mak aku telefon tiket daa ada orang belikan.pelikkan sapa pulak yang begitu bermurah hati nak belikan.

actuly, family kitaowg berniaga jew...so pakcik neh selalu beli air kat kitaowg.pakcik neh adalah owg yang jaga kaunter tiket kat stesen keretapi parit buntar.so dy kata kat mak aku dy boley cari satu tiket untuk aku sebab kawan-kawan punya pasaii.tue larh yang mak aku cakap.

tp kelas ekonomi jew laaa..tp aku tak kesa pon kelas dua kaa,kelas satu kaa,kelas ekonomi kaa,yang penting 25/8/2011 neh aku boley balik beraya dgn keretapi suda.:))

apa larh yang ada pada lagu ini~

aku sakit
bila menatap matamu
sadarku
bahwa engkau bukan milikku...
aku sakit...
bila ku mengangumimu
sadarku..
kau tak pernah mengangumiku
bangunkan aku dari tidur panjangku
sadar aku dari mimpi tentangmu
kusalah bila ku berharap padamu
salahku paksa kau tuk mengangumiku
kau tak tahu perasaanku..
dan ku tak mau
kau tau

aku sakit...
jika kau tahu hatiku
karna diriku tak beerti bagi mu..
aku sakit...bilakah kau sembuhkan aku
tak mungkin...tak mungkin
sungguh tidak mungkin...
WALI_AKU SAKIT

setiap kali aku dengar lagu nie
mesty mata aku berair,then nangis...aku tak tahu kenapa aku boley nangis even aku tak sedey pon...maybe lirik dy yang aku suka...

lagu neh membuat aku tidak malu 
untuk menangis even depan roommate yang laki...huhu
aku tak boley tahan bila dengar lagu neh.rasa sebak semcm jaa.pelik an.aku tak pernah bercinta pon tahap dasat macam orang2 lain~

kadang-kadang lawak jugak 
even pasai satu lagu pon kita boley 
nangis.but that mean i'm not a strong oke>.<

Monday, 1 August 2011

BERPUASA DI PERANTAUAN

HARI INI AKU BERPUASA DI PERANTAUAN BUAT PERTAMA KALINYA.
MENU PERMAKANAN AKU SEMESTINYA BERUBAH KALAU NAK DIBANDINGKAN AKU TINGGAL KAT RUMAH.

SEMACAM BIASA MENU AKU.
1BUNGKUS BISKUT OAT
3BIJI KURMA
DAN AIR KOSONG

ITU LARH YANG MENU UNTUK BERSAHUR DAN BERBUKA.SEDAP OIII.

KELAS AKU UNTUK 1 RAMADHAN INI PADA JAM 10.00 PG UNTUK SUBJEK MATH ENGINEERING.DAN AKU BANGUN TIDO 9.47PG~
MMNG GILA KAN...BUT THATS THE TRUE~

13MINIT SEBELOM PUKOL 10.00PG
PERJALANAN HAMPIR 800METER TERMASOK NAIK TANGGA TAMBAH HARI PERTAMA PUASA.ITU LARH YANG BERLAKU HARI INI.BY THE WAY INI ADA PENGAJARAN UNTUK AKU..HIHI 
:) APA-APA PON AKU BERJAYA SAMPY DALAM MASA 13 MINIT TUE!

KERETAPI SAYA SUDAH LARI~

KEMPUNAN LAA AKU NAK BLEK RAYA NAIK TRAIN
APEW LARH NASIB...
29/7/2011 ADALAH TARIKH YANG AKU PERGI TANYA UNTUK MEMBELI
TRAIN...SEMUA TIKET MASEH ADA DAN BANYAK LAGI..LEGA OIII..
30/7/2011
4.00 PETANG AKU,EZAT,PKOP,ZUL,NUH MELAWAT TEMPAT PERMAIANAN ZUL
SEMASA DIA KECIL IAITU STESEN KERETAPI PARIT BUNTAR.
AKU PERGI LARH KAT KAUNTER NAK TANYA PASAI TIKET...
AKU BAGI LAA TARIKH 25 ATAU 26 BULAN OGOS 2011 YANG DIKELUARKAN 
OLEH MULUT AKU INI.
NAK TAWU PAKCIK TUE KATA APA?
ADEK TIKET 24OGOS HINGGA 28OGOS SUDAH HABIS DIJUAL...
PERGH MENYIRAP TUBUH AKU.
MACAM MANA AKU NAK BALEK RAYA NEH.
SETELAH BERBINCANG DENGAN KAKAK AKU YANG SULONG
AKHIRNYA,MASALAH SELESAI~

26OGOS2011
SEAWAL 7 PAGI LARI MENGGUNAKAN TEKSI
UNTUK PERGI KE KANGAR DAN 
PONTENG KELAS 102 WIRING INSTALLTION 
SEMUA INI GARA-GARA NAK AMBIL BAS 'LOMPAT'
KE BUTTERWORTH.TUE JAA


ASAL BAHASA YANG AKU GUNAKAN 'WEIRD' SNGT~
AG nak balek raya awai loL